Muat turun Fouad WhatsApp APK Versi Terkini v8.45

Fouad WhatsApp adalah salah satu WhatsApp MOD terbaik hari ini, yang dikembangkan oleh Fouad Mokdad yang juga merupakan pembangun GBWA, YOWA dan FMWA. Secara keseluruhan, WhatsApp Mod ini juga menawarkan ciri-ciri yang tidak jauh berbeza dengan WhatsApp Mod-nya yang lain, misalnya, penyesuaian tema dan penampilan.

Nama aplikasiFouad WhatsApp
Jenis aplikasiWhatsApp MOD
PembangunFouad Mokdad
Versi semasa8.45
Saiz51 MB
Memerlukan Android versi4.0 dan yang lebih tinggi

10 Ciri Teratas Fouad WhatsApp

1. Peribadikan Penampilan

WhatsApp rasmi untuk sebilangan orang terlalu kaku dan formal sehingga mereka menginginkan sesuatu yang lebih segar dan lebih kasual, ini dijawab oleh pembangun Fouad WhatsApp dengan memasukkan ciri pemperibadian mengikut kehendak pengguna.

Pemperibadian lain yang dapat anda lakukan dalam aplikasi ini adalah mengubah ikon aplikasi, mengubah reka bentuk kutu biru, mengubah reka bentuk sembang gelembung menjadi mengubah bentuk dan warna fon.

2. Ciri Privasi

Fouad WhatsApp menawarkan pelbagai ciri privasi yang lebih mendalam daripada WhatsApp rasmi.

Dengan WhatsApp MOD ini, anda dapat menyesuaikan privasi anda sendiri, seperti menyembunyikan status dalam talian dan terakhir dilihat, mematikan kutu biru, mematikan pemberitahuan semasa menaip atau merakam untuk melihat status orang lain tanpa diperhatikan.

Selain itu, ciri App Locker di Fouad WhatsApp juga menambah keselamatan privasi anda. Fungsi ini membolehkan menambahkan kata laluan untuk mencegah orang lain mengakses aplikasi WhatsApp tanpa izin anda, anda bahkan dapat mengunci tetingkap perbualan anda.

3. Paparkan Cerita IG

Fouad Mokdad menambah ciri Stories yang serupa dengan Instagram. Anda akan menemui cerita dari kenalan WhatsApp anda di bahagian atas. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membuat cerita dengan jangka masa sehingga 7 minit.

4. Menghantar Foto dan Video dalam Kualiti Tinggi

Pada aplikasi WhatsApp rasmi, anda hanya dibenarkan mengirim foto dan video hingga 16 MB, jika lebih dari itu, WhatsApp akan memampatkan fail secara automatik. Ini pasti akan menurunkan resolusi fail foto dan video anda.

Dengan Fouad WhatsApp, anda tidak perlu bimbang tentang hal ini, WhatsApp MOD membolehkan anda mengirim fail foto dan video dalam resolusi asalnya, dengan ukuran fail maksimum hingga 700 MB.

5. Anti Dilarang

Pembangun aplikasi Fouad WhatsApp mengatakan bahawa dia selalu melakukan kemas kini secara berkala untuk memperbaiki bug dan membuat penyesuaian dasar dengan aplikasi WhatsApp rasmi untuk mengelakkan akaun anda dilarang.

6. Hantar 90 Foto pada Satu Masa

Dengan Fouad WhatsApp, anda boleh menghantar hingga 90 fail foto dalam satu kiriman. Ini tentu akan memudahkan anda yang sering menghantar fail foto untuk menyokong kerja anda.

7. Melihat Cerita yang Dihapuskan

Pada aplikasi WhatsApp rasmi, anda hanya dapat melihat cerita selama 24 jam. Sekiranya kenalan anda menghapus cerita mereka dalam masa kurang dari 24 jam, anda tidak akan dapat melihatnya lagi.

Tidak seperti WhatsApp MOD lain, Fouad WhatsApp mempunyai ciri yang membolehkan anda masih dapat melihat Cerita orang lain, walaupun telah dihapus.

8. Hantar Mesej Video sehingga 7 Minit

WhatsApp rasmi hanya membolehkan anda menghantar mesej video dengan durasi 35 saat. Anda tidak akan menemui batasan ini pada Fouad WhatsApp, dengan WhatsApp MOD ini anda dapat menghantar mesej video dengan durasi 7 minit.

Cara Memasang Fouad WhatsApp APK

Untuk rekod: walaupun banyak pengubah suai menawarkan ciri anti-larangan, masih belum ada jaminan 100% bahawa akaun WhatsApp anda selamat jika anda menggunakan Fouad WhatsApp. Oleh itu, pastikan anda memahami risiko dilarang yang mungkin berlaku kerana menggunakan aplikasi WhatsApp yang diubah suai.

1. Muat turun Fouad WhatsAp APK

Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memuat turun Fouad WhatsApp APK. Untuk maklumat, anda tidak dapat mencari aplikasi ini di Google Play Store kerana ini adalah versi WhatsApp rasmi yang diubah, jadi anda harus memuat turun fail secara langsung dengan menekan butang muat turun di bawah.

2. Sembang Sandaran WhatsApp

Sekiranya anda sedang menggunakan WhatsApp rasmi dan ingin beralih ke Fouad WhatsApp APK maka anda harus menyandarkan obrolan dan media anda agar dapat digunakan pada Fouad WhatsApp APK, caranya adalah dengan memasukkan aplikasi WhatsApp kemudian pergi ke halaman Tetapan -> Obrolan, di bahagian bawah Anda dapat lihat pilihan Sembang Sandaran, ketik sekali dan tunggu proses selesai.

Anda juga boleh membaca artikel Cara Membuat Sandaran dan Memulihkan WhatsApp untuk mendapatkan panduan yang lebih komprehensif.

3. Dayakan Sumber Tidak Diketahui

Langkah seterusnya adalah membuat tetapan pada telefon pintar anda untuk membolehkan pemasangan menggunakan fail APK dari sumber yang tidak diketahui. Anda boleh melakukannya dengan pergi ke halaman Tetapan -> Tetapan Keselamatan, kemudian aktifkan pilihan “Pasang Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal“.

4. Pasang Fouad WhatsApp APK

Langkah ketiga adalah memasukkan Pengurus Fail dan memasuki folder Muat turun dan mencari fail Fouad WhatsApp APK yang telah dimuat turun. Klik tekan pada fail untuk memulakan proses pemasangan, di tengah proses akan muncul pemberitahuan yang memerlukan pengesahan anda dan anda hanya perlu memilih Ya untuk melanjutkan proses.

5. Log masuk ke Akaun WhatsApp

Sekiranya proses pemasangan selesai, maka anda hanya perlu log masuk menggunakan akaun WhatsApp anda, kemudian pulihkan sandaran sembang dari aplikasi rasmi supaya anda dapat meneruskan perbualan anda.

Demikianlah perbincangan berkenaan dengan memuat turun Fouad WhatsApp APK, semoga ulasan dan panduan pemasangan yang kami berikan menjadi jalan keluar bagi anda yang ingin mendapatkan WhatsApp MOD terbaik.

Leave a Comment